FALNE KAMERATERBjarne Postvik
(1911-03-12 - 1945-01-04)
Bjarne Postvik


En av de mange staute nordmenn som ikke vender tilbake fra fangenskapet i Tyskland er Bjarne Postvik, Trondheim. Som så mange andre medlemmer av sportsklubben "Ørnulf", ble han arrestert i oktober-novemberdagene 1943 og kom på Falstad. Senere ble han med i den store fangetransport til Tyskland i desember samme år, og kom der til det beryktede vernichtungslager Natzweiler, sammen med bl.a. trønderne Thv. Michelsen og Harald Rusten.

I februar 1944 ble han sendt til Sachsenhausen, men kom i juni tilbake til Natzweiler. Han var da ved godt mot og hadde lagt godt på seg.

I september ble han imidlertid sendt til Schöneberg, en av de beryktede leirer i nærheten av Stuttgart, og her klarte ikke den unge frihetskjemper strabasene lenger, og endte sitt liv i fangenskapet.

Bjarne Postvik var en stille, bramfri gutt i hvem det ikke var svik. Rolig og uten fakter utførte han sine oppdrag, og aldri talte han nedsettende om sine kamerater. Et prektig menneske, en elsket og avholdt kamerat.

Minnet om hans store innsats for frihetens sak vil for evig bli husket av den store kameratflokken i sportsklubben "Ørnulf".

R.L.


Fra NKPs avis "NY TID", Trondheim, 18. august 1945.