Ørnulf Slåttelid


To av våre fremste ungdomsførere myrdet av Gestapo!


Den 18 mai i år fikk Gestapo fatt i en av den nasjonale fronts beste ungdomskrefter, Ørnulf Slåttelid. Samme dag var han død.

En kan mene at det er harde kampforhold som bys den ungdom som i dag står på utsatte poster i den nasjonale frihetskampen. Men målet er kampen verdt. Og det visste Slåttelid. Klarhodet, handlekraftig og villig til å gi sitt liv gikk han inn for oppgavene. Han ble ikke mer enn 23 år, men han var allerede kjent som en av de beste ungdommer norsk arbeiderbevegelse har fostret. Da landet vårt ble overfalt og undertrykt av tyskerne nølte han ikke, men kastet all sin kraft inn for det som i dag står som det viktigste for en hver nordmann: Å kjempe for et fritt Norge, om nødvendig med livet som innsats.
Og derfor vil han minnes lenge etter at landssvikerne ligger glemte i sin grav.

Se også
her

Den 12 august ble formannen i Norges Godtemplar-Ungdomsforbund, Paul Kvamme skutt "på grunn av virksomhet for et fiendtlig land".
Vi vet at at det var for sin virksomhet for fedrelandets sak at han falt. Uforferdet og modig trykte og spredte han nyhetene om hva som virkelig skjedde ute i verden og her hjemme. Han var av den rette støpning.NKPs illegale avis; Norsk Ungdom august 1942.